No t'ho perdis!!

Si no visualitzes correctament el blog, obre'l amb Mozilla Firefox!

dimarts, 9 d’abril del 2013

JUGUEM?

El dissabte 13 d'abril de 2013 se celebra el dia internacional de l'art. Entitats, associacions i museus d'arreu del territori han preparat activitats i exposicions per a celebrar-ho.

A la nostra agenda cultural hi anirem apuntant totes les activitats que es facin en relació a aquesta diada.

Des de la motxilla cultural, us proposem "jugar" amb l'art mentre esperem que arribi el dissabte!

El joc consisteix en què digueu una obra d'art que us agradi i en feu cinc cèntims del que en coneixeu (autor, data, on es pot visitar, etc.). Si compartim les nostres obres preferides, entre tots aprendrem una mica més d'història de l'art.

Juguem?


1 comentari:

  1. La Motxilla Culturaldimarts, 09 d’abril, 2013

    Un dels artistes a qui més li agradava provocar i jugar amb l'art era, sens dubte, Salvador Dalí.

    Comencem amb Endless Enigma (Enigma sense fi). Un oli sobre tela que es pot visitar al Centre d'Art Reina Sofia de Madrid.

    http://www.salvador-dali.org/cataleg_raonat/fitxa_obra.html?obra=464

    L'any 1938 Salvador Dalí va pintar aquesta original obra on, en una sola pintura, hi representa diverses formes singulars, tals com un filòsof, un llebrer, una bèstia mitològica, una mandolina, un fruiter, una dona i una cara.

    L'objectiu de l'autor era crear una crísi mental a l'espectador de manera que no sabés si havia de llegir l'obra com un tot o bé com a parts diferenciades.

    Amb aquesta pintura, l'artista empordanès engloba tots els tipus representació pictòrica en un sol quadre: el nu, els animals, la mitologia, el retrat, la naturalesa morta, escenes de treball comú, etc.

    Sou capaços de trobar tots els elements?

    ResponElimina