No t'ho perdis!!

Si no visualitzes correctament el blog, obre'l amb Mozilla Firefox!

dimarts, 16 de juliol del 2013

Un nen, un professor i un llibre

En un bloc on parlem de patrimoni cultural i de la importància de l'educació per garantir la pervivència del nostre llegat cultural, no podem deixar de banda el discurs que el passat 12 de juliol va fer Malala Yousafzai a les Nacions Unides.

La jove, agredida pels talibans la tardor passada amb la intenció de frenar la seva lluita a favor de l'escolarització de les nenes, va fer un emocionant discurs davant les Nacions Unides el dia en què complia 16 anys.

En el seu discurs va parlar de la importància de l'accés a l'educació i a l'escola. En l'actualitat, més de 57 milions de nens d'arreu del món no tenen accés a l'escolarització. En aquest sentit, l'ONU es va imposar com a objectiu de desenvolupament del mileni que l'any 2015 tots els nens i nenes del món podrien accedir a l'escola.

El discurs de Malala ens hauria de transmetre una enorme responsabilitat a aquells que, de manera directa o indirecta, treballem en l'educació dels infants. Com diu ella: "un nen, un professor, un llibre i una ploma poden canviar el món. L'educació és la única solució".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada