No t'ho perdis!!

Si no visualitzes correctament el blog, obre'l amb Mozilla Firefox!

dimarts, 6 d’agost del 2013

Ens endinsem al paisatge

Una de les branques principals del patrimoni artístic és el patrimoni pictòric. Els quadres es poden mirar des de múltiples perspectives: des de la del visitant que passa ràpidament per davant i ni mira el títol, a l'entès que observa amb detall cada un dels traços del pintor. I entre uns i altres, no hem d'oblidar aquell visitant que visita 'exposició amb la intenció que alguna cosa es remogui dins seu.

Cada un de nosaltres escull quina actitud vol tenir davant una obra pictòrica, però n'hi ha una que no se'ns hauria d'escapar: la de deixar-nos transportar a la realitat inventada per l'artista. Aquella obra d'art pot esdevenir una finestra (impertinent en alguns casos) que ens situa com a espectadors de primera fila al quadre. Podem mirar, durant el temps que necessitem, cada un dels detalls d'aquell món inventat i sentir-nos-hi presents.

Us proposem visitar l'exposició recentment inaugurada sobre Sisley-Kandinsky-Hopper al museu d'Història de la Ciutat de Sant Feliu de Guíxols. La mostra, composta per 54 pintures del fons Thyssen, retrata l'evolució del paisatgisme, des del naturalisme i realisme de mitjans segle XIX fins a l'expressionisme i el constructivisme d'inicis del segle XX. La mostra vol provocar un diàleg entre artistes locals i artistes internacionals. 

Ens sembla una bona ocasió per deixar-nos transportar als paisatges que els autors van escollir per eternitzar.

L'exposició estarà vigent a l'espai Carmen Thyssen fins al 13 d'octubre de 2013.

Marina de Hopper. Font: Foroxerbar.com





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada