No t'ho perdis!!

Si no visualitzes correctament el blog, obre'l amb Mozilla Firefox!

dimarts, 18 de juny del 2013

El patrimoni a un clic!


Mai a la història havíem tingut tanta informació al nostre abast. En els darrers anys ens hem acostumat a accedir a la informació que necessitem ,des de qualsevol lloc del món i en qualsevol moment. Tot això ho podem fer des dels ordinadors, tablets, mòbils, etc.

En un món on l'espai virtual guanya en presència, no hi podem deixar de banda la cultura. Ja en aquest bloc hem comentat de la importància d'integrar les noves tecnologies en la gestió i difusió del patrimoni cultural. Avui en dia, els usuaris del patrimoni no volen plafons, vitrines ni diapositives. Exigeixen que el discurs museogràfic es posi al màxim nivell i utilitzi les TIC per mostrar tot els aspectes relacionats amb l'element cultural, inclús aquells que no es poden contemplar in situ. Això connecta amb els grans debats de les separacions dels elements patrimonials dutes a terme durant la colonització i la possibilitat que tenim avui en dia de retornar les peces, encara que només sigui de manera virtual, al seu origen.


Font: google.com

Una vegada més, Google s'està posicionant al capdavant dels projectes d'inclusió del món cultural a l'espai virtual. El Google Cultural Institute vol presentar online els tresors culturals mundials. Per a dur a terme aquesta tasca, s'ha associat amb museus, institucions culturals i arxius i ha deixat les portes obertes a integrar més socis.

En els propers dies us anirem parlant de cada un dels projectes que desenvolupa el Google Cultural Institute.

Mentrestant, podeu fer un primer tast aquí: Presentació Google Cultural Institute

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada