No t'ho perdis!!

Si no visualitzes correctament el blog, obre'l amb Mozilla Firefox!

dimarts, 20 de novembre del 2012

Avui és el dia Universal dels Drets dels Infants!!

Tal dia com avui, l'any 1989, l'Assamblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els drets de l'infant. Amb l'aprovació d'aquesta convenció es reconeix, de manera universal, els infants com a persones físiques amb els seus propis drets.

És el tractat internacional més ratificat de la història, amb 193 estats que han d'actuar sota les seves directrius. Compta amb dos protocols que el complementen: el relatiu a la venta de nens i la prostitució infantil, i el relatiu a la participació dels infants en els conflictes armats.

En qualsevol cas, com que escrivim des d'un blog amb essència cultural, volem destacar quatre punts del tractat que ens semblen importants en relació a l'educació dels infants:

- Preàmbul: l'infant ha de ser preparat per viure una vida en la societat i educat especialment en un esperit de pau, tolerància, dignitat, llibertat, igualtat i solidaritat.

- Preàmbul: s'ha de valorar degudament la importància de les tradicions i dels valors culturals de cada poble per a la protecció i el desenvolupament harmoniós de l'infant.

- Art. 29.b: s'ha d'infondre en l'infant el respecte envers els seus pares, la seva pròpia identitat cultural, llengua i valors, i envers els valors nacionals del país on viu, del país d'on podria procedir i envers les civilitzacions diferents a la seva.

- Art. 31.2: els Estats membres han de respectar i promoure el dret de l'infant a participar plenament en la vida cultural i artística i han d'afavorir oportunitats de participació en activitats culturals, artístiques, recreatives i d'esplais.

Celebrem que els infants gaudeixein dels seus propis drets i des d'aquí animem els Estats a promoure l'accés dels infants a la vida cultural!


Imatge de Gavà educa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada