No t'ho perdis!!

Si no visualitzes correctament el blog, obre'l amb Mozilla Firefox!

dimecres, 7 de novembre del 2012

Viu la recerca en patrimoni cultural!

La gestió del patrimoni cultural engloba tres grans fases: la de la investigació/protecció, la de la conservació/restauració i la de la difusió/didàctica. Tradicionalment, els esforços s'havien centrat en la investigació i en la protecció dels elements patrimonials, deixant de banda la part de difusió dels resultats dels estudis. L'accés al coneixement dels elements patrimonials quedava, d'aquesta manera, restringit a les elits culturals.

Des de fa unes dècades, cada cop es dóna més importància a la difusió i a la didàctica del patrimoni cultural.

En aquest blog creiem que les activitats didàctiques amb valors culturals són importantíssimes pel desenvolupament del sentiment de col·lectivitat. Per sentir que un element patrimonial ens pertany, l'hem de conèixer, hi hem de poder tenir accés. És per això que, quan en tinguem coneixement, us anirem informant de les activitats que es duguin a terme de difusió i didàctica del patrimoni cultural.

L'Institut de Recerca del Patrimoni Cultural, amb la col·laboració d'altres entitats gestores del patrimoni cultural, organitzen les jornades "Living Heritage! Viu la recerca en patrimoni cultural". L'objectiu de les jornades és explicar a la societat la utilitat de fer recerca en patrimoni cultural.

Living Heritage es divideix en dos grans blocs:

- 10 de novembre de 2012, de 10:00 a 14:00 h a la Casa de la Cultura de Girona. On es duran a terme activitats de sensibilització del patrimoni cultural per a tot tipus de públic.

- Durant tot el mes de novembre hi ha programades activitats de difusió i apropament al patrimoni cultural.

Us adjuntem el link!

Viu el patrimoni!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada