No t'ho perdis!!

Si no visualitzes correctament el blog, obre'l amb Mozilla Firefox!

dimarts, 6 de novembre del 2012

Ensenyar als nens les cançons de sempre

Molts estudis apunten que una de les primeres coses que atrau l'interès dels nadons és la musicalitat de les paraules i la dels instruments suaus, ja que dins de la panxa materna l'oïda està desenvolupada i són capaços de reconèixer alguns sons.

Durant els primers anys de vida d'un nadó, la música l'aproparà als moments de serenitat i d'acompanyament que necessita. Però escoltar cançons populars i tradicionals també li aportarà recursos estructurals i lèxics per desenvolupar un llenguatge ric i correcte. És per això que, més enllà d'utilitzar-se com a recurs ambiental, la música pot ser un excel·lent transmissor de la nostra cultura. Sobretot d'aquella que no palpem: la llengua, les cançons, les tradicions, etc.

A banda del component cultural, escoltar cançons i aprendre-les junt a la família o als educadors ajuda a desenvolupar la capacitat de memorització dels petits. I, amb ella, la fluïdesa verbal, la seguretat en la comunicació, etc.

Els infants d'avui en dia compten amb una àmplia oferta de cançons tradicionals catalanes. Són molts els professionals que treballen en aquest sentit, que aposten per aportar valors culturals, a més d'entreteniments, a la seva feina.


En aquest espai volem destacar el grup The Penguins, que ofereix Reggae per a Xics. Les cançons catalanes amb nous formats musicals que desperten tots els sentits. Una bona manera d'innovar am la cultura popular. Una tasca gens fàcil. L'enhorabona!

http://www.reggaeperxics.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada